Marängbak i ottan!

(är en klar överdrift, men åtminstone förmiddagens bestyr) Tänkte bjuda på en favorit i receptlådan: Marmorerade chokladmaränger, spröda och krämiga på en och samma gång! 
 
Allt du behöver är äggvita från ca 8 ägg, 5 ½ dl socker och 75g mörk choklad (idag valde jag en med hallonsmak).
 
Sätt ugnen på 130g
Blanda ihop ägg och socker i en rostfri bunke
Placera bunken i en kastrull med vatten (så smeten värms upp av vattenångorna) 
Vispa smeten tills den är 55-60 grader
Ta av bunken från plattan och vispa smeten tills den svalnat, det kan ta ungefär en kvart, men med en podcast från p3 i öronen går tiden fortare och du slipper höra oväsendet från elvispen! 
När smeten är så fast att du kan vända bunken upp och ner utan att den trillar ut, då är det dags att smälta chokladen
Jag smälter helst chokladen i mikron, men ta ut den ofta och ha god uppsikt så den inte blir bränd.
När chokladen är smält ringlar du den över marängsmeten och blandar försiktigt så chokladen sprider ut sig i ett fint mönster i hela marängsmeten, blanda inte för mycket, då kan det marmorerade övergå till en jämnbrun smet vilket inte alls ser lite vackert och konstnärligt ut! 
När du känner dig nöjd med smeten klickar du ut 30 maränger på två plåtar och skjutsar in de i ugnen i 35-40min -de ska vara kladdiga inutu! 
 
 
 
 
-Hoppas det smakar! :) 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

otroligtlysande.blogg.se

I April 2013 förlovade jag mig med Simon. I Augusti 2013 flyttade vi tillsammans till Örebro där jag läser Medie- och kommunukationsprogrammet. Det här är en tid i livet då jag reflekterar, lär mig, tar tid för mig och formar mitt liv och min framtid. Något man nog förvisso gör hela livet. Följ gärna mig, mina tankar, fotografier och andra kreativa projekt. :)

RSS 2.0