tjejerna

-man blir ju bara så glad :) 

Andra sidan

 
När du går där på saliga ängar
ja de är saliga det vill jag tro
Kan du höra mig då när jag ropar?
där du vilar i sorglös ro 
 

Det är ditt ansvar att vara lycklig

Jag läste det idag i boken "Livet jag längtar efter" skriven av John Ortsberg och kände mig sådär obekvämt träffad, först. Sedan kände jag att det var lika bra att jag blev träffad av det han skrev, jag behövde höra det. "Det är ditt ansvar att vara lycklig". Jag kan inte skylla på dåligt väder, att jag vaknat på fel sida, att människor irriterar mig eller att jag halkat på den dödsdömda isgatan. Allt det här och mer därtill kan mycket väl, och gör det ofta, bidra till min "olycka". Att jag låter en känsla av ledasmhet, otillräcklighet och sorg krypa sig på. Ibland behöver man släppa fram dem känslorna också, det tjänar ingenting till att stoppa sina negativa känslor i en burk och skruva åt locket, men ibland kanske men inte behöver vara olycklig, ibland och kanske till och med ganska ofta är man olycklig alldeles i onödan. Idag påmindes jag om att det är mitt ansvar att undvika de onödiga olyckliga känslorna och istället välja att vara lycklig. Göra sådant jag blir glad av, tänka positiva tankar, njuta av livet och i min lycka tacka Gud för alla goda möjligheter han ger mig att vara lycklig. 
I Indien fick jag lära mig ett bibelord på hindi som passar bra in på just de här tankarna.
 
 "Prabo me sada, anandit raho. Me pir keta ho, anandit raho" (Filipperbrevet 4:4-6)
 
För att göra mig själv glad idag började jag morgonen med att äta frukost framför (3!) avsnitt av Modern Family och nu ska jag titta på en videolektion om bildbehandling medans bröddegen jäser i köket. Och så lyssnar jag på bra musik - Mumford & Sons 
Vad ska du göra idag som gör dig lycklig?
 
 
Jag hörde någon som sa att fotografer är de lyckligaste människorna, för de förevigar ögonblick som berör och samlar ögonblicken som ett smycke att hänga runt halsen, en pärla för varje foto. 
 
 

Det är skönt när man hittar musik

som slår i takt med ens egen puls, sinnestämmning. Då kan man låta sig fyllas med den, känna samhörighet och hämta styrka att balansera upp och fortsätta. 
 
loney dear - ignorant Boy, beautiful Girl 

Finspångs mysigaste café?

 
 
 
 
 
 
...inte helt omöjligt :)
 

Blåvingeskogen

 
12 mars 2013 

Uppgift fyra...

...Urban taxering. Alltså; gå till en plats, studera och dokuemntera den och omvandla sedan intrycken till en visuell presentation. Jag gick ner till Finspång centrum igår, det var ganska så kallt och grått. Träden var kala och marken var grå i avsaknad av snö. Ganska många stod och väntade på bussen och det var där jag fäste min mesta uppmärksamhet och det var känslan av att vänta mellan två delar av vardagen. Kanske en skön "påtvingad" väntan eller en frustrerande grå väntan som bara känns otålig och meningslös...
 

Förra helgen var vi i Fjugesta och den här helgen inleds med en retroredigering

 
 
 



 
 
Susanna och Thomas är så fantastiska och omtänksamma människor, alltid lika roligt att hälsa på dem! Vi blev bjudna på en massa god mat; bland annat libanesisk. Simon spelade kinaschack för första gången i sitt liv, vi såg andra chansen och förfärades i vanlig ordning över hur svenska folket väljer att rösta och på söndagen fick vi höra Thomas predika! Alltid när vi har hälsat på S&T blir jag oootroligt trött, och det beror absolut inte på att de kör för hårt med oss -snarare tvärtom. Jag lägger i en lägre växel och slappnar av fullständigt och bara njuter av gott sällskap :) 
 
 

En förmiddag ägnad åt photoshop-recept

 
 
 
-nu ska jag försöka hitta ett recept som kan mätta min skrikande mage! 

gestaltning av tre yrken...

 
 
 
Jag kände mig sjukt cool när jag fick knalla runt på SSAB med en alldeles förstor besöksjacka, specialskor och en bakochframvänd orange skyddshjälm! ;) 
 
 
 
Det blir skinande rena bilar när Simon är i farten! Men speciellt kul är det inte alltid... 
 
 
Det är så himla viktigt med omsorg för de äldre, och då pratar jag inte bara om ädreboende även om det är på ett sådant den här bilden är tagen.. :) 
 
 
 
 

stativfotografi

För ett tag sen handlade en av mina fotolektioner om naturfoto och vi fick följa med den norske naturfotografen Terje Hellesö ut i naturen och se & lära. Vad jag framförallt lade på minnet från lektionen är att man måste befinna sig i nuet och uppleva den känsla man vill förmedla i bilden. Terje tog även upp fördelarna/skillnaderna med att fotografera naturbilder med stativ. Istället för att knäppa snabba bilder finns nu tid för komposition och genomtänkta bilder som kan utföras intill perfektion. (vad nu det är...) Igår tog jag iallafall bilen och åkte ut till vackra Össby för att praktisera mina kunskaper och öva upp någon form av förmåga att ta bra naturbilder och lära mig att samarbeta med mitt stativ. Nästa gång ska jag vara ute i mer god tid och ha varmare kläder på mig. Men jag hittade några fotogeniska hästar som stod så stilla att jag kunde ha en lååång slutartid utan att det blev rörelse oskärpa, det tackar vi för! 
 
 
 
 
 
 
-det här är bara början, öva öva öva! ;) 
 
 

otroligtlysande.blogg.se

I April 2013 förlovade jag mig med Simon. I Augusti 2013 flyttade vi tillsammans till Örebro där jag läser Medie- och kommunukationsprogrammet. Det här är en tid i livet då jag reflekterar, lär mig, tar tid för mig och formar mitt liv och min framtid. Något man nog förvisso gör hela livet. Följ gärna mig, mina tankar, fotografier och andra kreativa projekt. :)

RSS 2.0