Föräldrakväll & ledargrill

Jajamen, det är vad jag varit på ikväll! Vi fick nog alla en chock över hur många föräldrar och barn och syskon som dök upp ute på Bönergården! Så roligt verkligen! Det brukar vara kanske 30 personer och nu var det säkert 100! Dä ni! :) kul :)

Efter Sommisdelen lagade vi ledare god grillad mat, umgicks och hade himla trevligt. Det hela avslutades med ett uppfriskande kvällsdopp! Sommar <3

Jag tror jag kommer gråta lite imorn. När Sommarlek tar slut :(

JAG HAR TRÄFFAT MÅNS

Jag trodde inte att jag var en sådan. Jamen du vet, som blir helt galen av kändisar. Men att följa med H till Stockholm och Allsång på skansen och att backstage se alla söta fina bra snygga begåvade artister fick mig att smälta. Även stolt över att ha blivit presenterad för Måns Zelmerlöv av Carola. Dä ni! Bakom scenen hängde även sångaren "The Passenger", Thomas Andersson Wij, Gyllene tider... Inte varje dag man råkar på den typen av människor ;) Himla nöjd med den spontanutflykten :) Fast, det bästa var ändå att få åka bil med min fina vän i typ fem-sex timmar. #bilsamtal #vänskap 
 
På självaste allsången stog jag i publikhavet, ganska nära staketet men bakom en två meter lång man som hela tiden flyttade fram när det blev en lucka ;) Men det fanns ngra schöningar som filmade med Ipad så då fick jag mig en liten extra skärm att se hela scenen igenom! Jag stog där ensam och kände mig både forever-alone och fri. Det var härligt ändå, men det var så många gånger jag ville vända mig om och säga något och så stod ingen jag kände där. Och några nyfunna vänner blev det inte heller. Ingen att säga "visste du att TAW inte äns kommer från Hälsingland fast han sjunger om hans uppväxt där?" eller "Är inte visan som kammarkören sjunger en julsång?" Men jag log glatt för mig själv, viftade med armarna, klappade i händerna och sjöng "lalalalalalalalalala". Ångrar dock lite att jag inte vände mig till någon av främlingarna omkring mig när jag skrålade med i "främling, vad döljer du för mig, i dina mörka ögon?!" ;) 
 
Härligthärligt, men inte fullt så härligt när klockan ringde imorse. Men, jag har faktiskt inte varit så värst trött under sommarleksdagen. Den kom nu istället. 
 
:)
 
 

Ösregn är sommar är mysigt är kallt

2 skedar kakao
2 skedar socker
1 sked vaniljsocker
1,5dl mjölk
två matskedar kaffe
tre klickar vispad grädde
 
-Det är vad man kan behöva värma sig med efter en regnig dag på Sommarlek. Kall och frusen kom jag hem, men vi har haft det så mysigt! Fiskat i regnet, lekt jaga och spelat boule. Sjungit sånger, pysslat och lekt lekar innte i huset. De är så himla fina barnen, jag blir alldeles lycklig! Jag har världens bästa jobb. Hur roligt som helst att få jobba med så fina ledare, vänner. De är så himla bra de också. Jag tror jag stannar på Sommarlek resten av sommaren. Om jag inte vore så trött. Och om det inte vore för att barnen inte kommer tillbaka efter fredag. 
 

FF (FotoFrida)

Så himla roligt att träffa min bästa vän och fota en stund! :) Ser fram att redigera bilderna och ösa in mer kreativitet i dem, men tills dess... 
 
 
Ta hand om er fina människor!

Midsommar var det också :)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
:) 
 

17 Juni 2013

Livsnjutning och vardagskvalité med min fästman i Söderköping. 
 
<3
 

Hurra för Julia!

Igår tog Julia studenten! Hon var lycklig och tapper i regnet, och fick väl förtjänta solstrålar på sig när hela klassen skumpade iväg på flaket genom Norrköping :) Hon är så duktig, frisörJulia och jag är himla glad att ha fått vara hennes vän enda sedan jag flyttade till Finspång för sisådär 10 år sen :) 
 
 copywright: Emma Alander
 
 
 

Bra jobbat faktiskt!

jajjamen, för nu har jag en fantastiskt proffsig fotobok (om jag får säga det själv) som snart ska ut å manekänga ordentligt! Och så har jag gjort två snygga affischer m. tillhörande logotyp som förhoppningsvis kommer hamna på Torp konferensen och på olika platser i Östergötland för att locka till så många människor det bara går.  Och så har jag faktiskt skrivit klart dokumentationen till "projekt kvinnlig doft" så imorn ska jag kasta in det till lärarna på Jönköpings högskola (om jag törs). Dessutom har jag gått mina introdagar nu, gått delegeringsutbildning och ska göra resterande utbildning imorn -sen är jag en fullfjädrad vårdvikarie ;) 
 
Så nu klappar jag mig själv på axeln och bröstar upp mig lite grann. Tillåter mig att känna mig nöjd. :) 
 
 
tack till min fina och käära modeller ;)<3
 
 
 
 

Tillbaka!

Nu sitter jag här igen. I det gula rummet, i hemtjänstlokalen. Jag ska inte börja jobba än, men har ikväll och imorgon att friska upp minnet; introduktion. Det är väldigt värdefullt att gå med ordinariepersonal som verkligen kan sitt jobb och sina kunder och är fantastiska på att inge förtroende hos de gamla.

Men att vänta så här mycket! Ibland är schemat fyllt till bristningsgränsen, och ibland kan man sitta här och vänta i ett par timmar.

Snart går vi ut på kvällsvarvet iallafall!
Och det känns som att tiden stått stilla här sedan sommaren 2012.

on the edge

Känns som att jag balanserar på kanten mellan nu och framtiden. Finns många påbörjade projekt som ska knytas ihop och lämnas bakom. Vissa saker ligger precis framför och jag ska ta mig an dem med entusiasm även om jag känner mig mer lockad att sitta kvar där jag är, i det jag vet och kan. Mycket roligt på gång. Mycket spännande. Jag ska snart lämna en skön tid bakom mig och gå in i något nytt. En ny stad. En ny sysselsättning. Ett nytt sätt att bo. En framtid med mer "vi" än jag. Det finns mycket att lära och jag blir aldrig färdig. Jag längtar tills den där veckan i augusti när jag är helt fri och ledig och inte har något ansvar hängande över mig. Men jag vill inte tänka så, troligtvis kommer det dyka upp saker att oroa sig över då också. Så istället vill jag vara här i nuet och njuta av varje välsignad minut. Av alla möjligheter jag får, av allt som är roligt, utmanande, spännande, jobbigt, svårt, intressant... Jag vill vara i nuet och njuta av livet. Förr eller senare kommer jag trilla över kanten ändå. Jag kanske inte ens märker det, plötsligt står jag på andra sidan och andas ny luft. 
 
 

Psykologexamen

Så oerhört imponerande! Vilken kunskap, disciplin, erfarenhet och uthållighet som krävs både under utbildningen, före utbildningen och efter ut bildningen. Vilken kunskap, disciplin, erfarenhet, uthållighet och empati psykologerna besitter. Vilka fantastiska människor! Mest stolt är jag förstås över min svägerska som tog psykologexamen i fredags. Så häftigt! Det var en ära att få fira henne :)
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
Hurra!Hurra!Hurra!
 


 

Minisemestern i Uppsala fortsätter leverera.. ;)

Jag måste ju bara visa den snygga gröna fåtöljen, och passar på att visa lite mer av min minisemester med Simon & familjen. :) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
:)






 

Förresten..

Åkte jag motorcykel förra veckan :D!!!! Lyckan var total när vi gled fram mellan fälten på landsbygden och håret fladdrade i vinden (det lilla som stack ut under hjälmen ;)) SÅ härlig känsla :) och en liten flashback till Indien där vi åkte sjukt mycket motorcykel (oftast utan fungerande hastighetsmätare och ännu oftare tre på samma..;))

Snygg båge va??

Lyxsemester på Hotell!

Radisson blu välkomnade oss med världens största & skönaste kuddar samt superfin inredning i "frukostlokalen" och lobbyn :) Färgglada tyger och stolar i olika former och färger! Och H O T E L L F R U K O S T !! (Den absolut bästa anledningen att bo på hotell;)) Även om jag skäms över att ta mer mat än jag orkar äta upp...

Det fanns en sjukt skitsnygg fåtölj också, den kommer på bild sen ;)

Grattis Sverige!

Vi njuter av den svenska försommaren i vackra Uppsala. Vi har strosat längs Fyrisån, ätit glass (jag erkänner, jag åt 3 kulor + grädde & topping i våffla -alldeles själv. Mums!), njutit av god lunch på en uteservering (jag åt haloumiburgare m. Guacomole & tacochips till) och dö har vi gått lite i affärer :)

Efter allt strosande känns det i fötterna, även om mina bästa sommarskor (som jag köpte till studenten förra året) är ovanligt sköna för någon som sällan går i klackar :)

Nu blir det grill hos kusinerna i vackra gamla Uppsala!

Mamma vet bäst

Det är så himla svårt att erkänna. Jag ville så gärna hinna sy en långklänning att ha på kvällens kalas. Jag började sy vid tio på förmiddagen och vi skulle åka till Uppsala klockan halv tre. Det borde gå! Tänkte jag och slet upp min nya symaskin ur kartongen för en jungfrusömnad! (Om man nu kan säga så när det är premiär för en symaskin) jag hittade inget måttband men åtminstone en tumstock och ett gammalt mönster på min studentklänning att använda mig av. Jag kladdade ner en snabb skiss på hur jag på ett ungefär tänkte mig att klänningen skulle se ut och sen tog jag fram tyget. Ett 8m långt sareetyg som jag fått av en helt underbar familj i Indien (det är tydligen tradition att ge bort en saree som gåva till gäster som hälsar på i ens hem för första gången). Tyget skiftar i turkost och senapsgult och är fyllt med olika, härliga mönster!
Jag hann bara sy överdelen innan klockan blev två och mamma kom hem. "Jag skulle inte göra det där nu om jag var du. Det tar alldeles för lång tid" Men likt en trotsig femåring försökte jag streta emot men insåg mig besegrad av både mamma och sanningen. Jag hinner inte. Jag får fortsätta en annan dag. Faktum är att jag inte hade packat heller så trots att jag inte sydde färdigt klänningen var jag inte resklar förrens tio minuter efter utsatt avresetid..

Medans jag muttrade saker som att "mammor dödar kreativitet och är tråkiga och pessimistiska" Så gjorde finaste Frida (som var min högra hand i detta stressprojekt) en fin och korrekt analys av hur verkligheten är "Mammor har kommit förbi fasen där man testar ALLT och följer sina infall. De vet vad som fungerar och inte, och planerar utefter sin erfarenhet" Men jag vill också tillägga ett visdomsord från min ingifta faster "erfarenhet är inget man ärver" Så jag måste få tro att jag kan sy en långklänning på 3h, även om det inte gick (den här gången...)

Från här till lyckan

Sofia Karlsson och Sofie livebrant sjunger att även om vi inte kan se den så finns det en väg härifrån till lyckan. Om vi sträcker oss och vågar gå mot det öppna havet, om vi slutar upp med att bara göra det som förväntas av oss, det andra vill att vi ska göra. Då kommer vi hitta vägen till lycka.

Jag har ägnat en stund åt att försöka skriva ner stämmorna i sången, för att vi förhoppningsvis ska kunna få till låten till sommarens musikcafé, men då blir det nog en manlig stämma istället för två kvittrande kvinnoröster, vi får väl se hur det går! :)

(Lyssna gärna in låten, finns på både spotify och youtube under namnet "from here to here/grey skies")

Härligt! Mötet är slut och det är fortfarande ljust ute, kvällen är ung!

Tänkte jag glatt efter ett lyckat planeringsmöte inför sommarlek med god gemenskap. Och nu är klockan halv tolv och jag har istället ägnat de sista skälvande ljusa timmarna till att lägga in bilder i datorn och skriva om en artikel till tidningen om en skolkonsert som jag inte var på. Men vad gör man inte för de små fina barnen och sin fina mor? Tråkigt bara att man inte kan pausa tiden. Jaja, det är väl inte mycket annat att göra än att gå å lägga sig och hoppas att morgondagen rymmer många trevliga bestyr! Jag skulle vilja sy en kjol & ett fodral till ritplattan, och baka en rabarberpaj och slå in examenspresenter och göra fina kort och strutar med godis i och bli klar med skolarbete och annat som jag säkert glömt. Hoppas tiden räcker till, för halv tre styr jag och familjen kosan mot Uppsala för att fira min bonuskusins student! Det blir fint det! Blir firande i dagarna tre; Filips student, nationaldagsfirande och "svägerskas" examen; allt i lärdomsstaden! :)
 
 
 Bjuder på en härlig bild från helgen. Vi besökte laxrestaurangen i Ljungskile och åt M A K A L Ö S T god mat (lax förstås). Det var också makalöst vackert där, så jag och mina kusiner spatserade längs med vattnet och såg både svanar och fiskmåsar, och en och annan hund. Fast på bilden ser vi mest ut att flyga bort allihop! 

Söt maränger och annat gott!

Åh vad det var mysigt hos mormor! Så fort man svänger in på gårdsplanen och ser hennes röda hus blir jag alldeles lycklig inombords :) Tur också att morfar gärna är där ute och grejar med allt från att elda ris till att hugga ved,så man får träffa honom också :)

Hela förmiddagen har jag skrivit på min dokumentation till "projekt kvinnligt" och hoppas kunna lämna in uppgiften snart! Nu är jag så hungrig, så innan jag äter upp alla söta maränger som pryder den söta skålen som vi fick av Elina i förlovningspresent, ska jag åka hem till mig och äta spenatsoppa!

Projekt kvinnlig doft

 
   
 
 
- Behind the scenes. Hittar tyvärr inte alla originalfiler, men jag tänkte ändå visa hur man med enkla medel kan skapa härliga fantasibilder! När jag skulle fota vattendropparna fick mamma hålla i duschhandtaget och spruta i badkaret hemma, och när jag fotade parfymflaskan ställde jag den på ett vitt papper som räckte som botten och bakgrund för att det skulle förenkla friläggningen i datorn. Det var av samma anledning jag hängde upp ett svart lakan på fotbollsmålet i trädgården -bra kontrast mot min bleka kropp ;) Och såhär blev slutresultatet:
 
 
 
 
-vad säger ni, doftar det kvinnlig? 
 
 
 
 
 
 
 

Indien utställning

Människor är så oerhört intressanta. En människa rymmer så mycket av känslor, erfarenhet, vilja och mod. Och mer. Vi avgör ofta alldeles för fort vad det är för människa som döljer sig bakom ytan. Vi bestämmer oss för om det är en person vi vill välkomna in i i vårat liv, eller om vi inte har plats. Lika barn leka bäst brukar man säga, och tar ett steg bort ifrån det som är annorlunda. Inte för att vi egentligen har något emot det annorlunda. Vi orkar bara inte ta reda på vad som gömmer sig bakom det annorlunda för det är säkert ett trassligt garnnystan av en variant vi aldrig stött på tidigare och som vi inte har någon aning om hur vi ska trassla upp. Så vi tar ett steg tillbaka och glömmer bort att det inte bara är vårat uppdrag att reda ut trassliga nystan. Det annorlunda kan hjälpa oss ut ur hörnet vi målat in oss i. Det annorlunda kan lära oss att rycka på axlarna när saker inte blir som vi tänkt. Det annorlunda kan lära oss att döden är en ofrånkomlig del i livet. Det annorlunda kan ge våra smaklökar en helt ny upplevelse genom mängder av kryddor. Det annorlunda kan göra oss tokiga för att vi inte vet hur vi ska hantera det. Det annorlunda kan få oss att skratta och gråta. Det annorlunda kan berika våra liv på ett sätt vi aldrig trodde var möjligt. Du är annorlunda. Jag är annorlunda. Vi är människor, olika men ändå lika.

 

Jag fick uppleva annorlunda på min resa i Indien. När någon frågar vad jag gjorde där svarar jag ofta "Jag träffade människor. Helt otroligt många människor!" Och jag har lärt mig av det som är annorlunda men jag har upptäckt att det finns mer likheter än olikheter hos oss människor. I grund och botten har vi alla ett starkt behov av att älska och bli älskade. Resan till Indien var ett utbytesprojekt mellan missionskyrkan i Finspång och Hindustani Covenant church (HCC) i Indien.

 

Med den här boken vill jag dela med mig av glimtar från min resa, mitt möte med människor. Av de tretusen bilder jag tog på mina tre månader var det en utmaning att välja ut de fångade ögonblick som jag tror har något att säga dig. Säkerligen kommer du inte känna samma sak som jag när du betraktar någon av bilderna, men jag hoppas att de kan väcka något hos dig. Kanske en nyfikenhet för andra människor? En nyfikenhet för det annorlunda? Till vissa bilder finns utdrag från min resedagbok eftersom jag tror på dynamiken mellan text och bild.

 

Med vänliga hälsningar,
fotograf Emma Alander
[email protected]

 
Nu har jag beställt den! En fotobok med utvalda bilder från min resa. Boken kommer förhoppningsvis om 2-3 veckor och kommer finnas på Bönergården hela sommaren tillsammans med en förstoring. Ta gärna en titt, nu när du redan läst inledningsorden. ;) 

 

 

Supercalifradgilisticexpialidouscoius

Som självaste Mary poppins gled jag in hos mina små kusiner, med mitt vackra paraply stolt utfällt. Torsdagen gick åt till att vika strutar, fylla strutarna med godis, göra hattar av strutarna när godiset tagit slut och sen springa ut och leka i det gröna gräset och i den lilla söta lekstugan! Efter kvällsmat och Bolipompa nattade jag båda barnen med en improveserad fantasisaga om drakarna i landet "Purpgreen" (alldeles för svårt namn att uttala för en fyra åring, men har man väl berättat vad landet heter får man glatt hålla fast vid det, för annars försvinner ju trovärdigheten ;)) Så mysigt att få ro om mina små söta och underbara kusiner, även om tålamodet ibland tar slut. Fast det kommer ju tillbaka igen när de ler sådär gulligt eller skänker bort en stor kram :) 
 
 
 
 
 
 

otroligtlysande.blogg.se

I April 2013 förlovade jag mig med Simon. I Augusti 2013 flyttade vi tillsammans till Örebro där jag läser Medie- och kommunukationsprogrammet. Det här är en tid i livet då jag reflekterar, lär mig, tar tid för mig och formar mitt liv och min framtid. Något man nog förvisso gör hela livet. Följ gärna mig, mina tankar, fotografier och andra kreativa projekt. :)

RSS 2.0